تیکنیک پتینه سنگی در نقاشی ساختمان

ساخت وبلاگ

امروزه با هنر های چون پتینه ودر هم امیحته شده و اگر پتینه کار با نقاشی در نقاشی ساختمان تبحر داشته باشد و با یر عکس در زمینه کاری خود بهتر و موثرتر عمل خواهد کرد.

تعریف : در این بخش به معرفی تکنیک پتینه سنگی که کاربرد فراوانی دارد خواهیم پرداخت که رسیدن به جنس سنگ در این روش مد نظر بوده و می توان آن را در کارهای سفالی، گچی و چوبی بکار رود.

 

مواد لازم :

رنگ روغن خاکستری و سفید، پارچه، گواش یا پلاستیک خاکستری، کیلر، پودر بچه یا مل یا اکلیل نقره ای یا صدفی

الف : روش اول

در شروع کار ابتدا رنگ روغن خاکستری را که طرز ساخت آن را خواهیم گفت، به سطح اثر می کشیم. پس از خشک شدن رنگ، مقداری رنگ روغنی سفید را به سطح کار کشیده و پس از چند ثانیه با پارچه، رنگ سفید را از سطح اثر پاک می کنیم. در نهایت پس از خشک شدن، به کار کیلر خواهیم زد. البته همانطور که مشاهده کرده اید برخی از سنگ ها زمینه شیمی داشته و دارای لکه یا رگه های سفید هستند یا برخی زمینه اخرایی داشته و رگه و لکه های قهوه ای دارند که می توان با همین روش که ذکر گردید به پتینه سنگی مورد نظر دست یافت.

ب : روش دوم

روش دیگر آن است که از رنگ گواش یا رنگ پلاستیک خاکستری استفاده نموده و سطح کار را با رنگ می پوشانیم. پس از خشک شدن کار، به آن کیلر زده و در حالت نیمه خشک بودن، مقداری پودر بچه را با مل ترکیب کرده و روی کار می کشیم و به وسیله دستمال خشک، سطح کار را از پودر اضافه شده پاک کرده و با همان دستمال، آن را صیقل می دهیم تا پودر با جسم یکی شده و آنچه از پودر در سطوح برجسته باقی می مانده حذف شود. توجه داشته باشید که می توان در این روش به پودر مل و پودر بچه، مقداری اکلیل نقره ای یا صدفی اضافه کرد.

طرز ساخت رنگ خاکستری

خاکستری گرم : قرمز، زرد، آبی، مقدار کمی رنگ سفید که رنگ سفید باعث می گردد خاکستری ما روشن باشد.

قرمز و زرد و آبی و مقدار کمی سیاه که مسلماً رنگ سیاه، خاکستری تیره را ایجاد می کند.

خاکستری سرد : سفید و مقدار کمی مشکی که خاکستری روشن را ایجاد می کند.

مشکی و مقدار کمی سفید که خاکستری تیره را ایجاد می کند.

تکنیک پتینه کردن به وسیله سوزاندن چوب

تعریف : در این روش بهتر است از چوب روسی و یا چوبی که گره و رگه های مشخص و بارزی دارد بهره گیریم.

مواد لازم :

 

ابزار جوشکاری یا شعله آتش، برس سیمی، روغن برزک یا روغن الیف، رنگ های دلخواه، کیلر، لاک الکل، پارافین جامد یا شمع، پارچه

 نحوه اجرا :

الف : روش اول

ابتدا چوب را روی شعله آتش می سوزانیم ( از ابزار جوشکاری نیز می توان استفاده کرد ). در این مرحله لایه های سطحی چوب کاملاً می سوزند. پس از سرد شدن چوب به وسیله برس سیمی سطح چوب را ساییده و سپس چوب را روغن برزک یا روغن الیف می زنیم.

توجه داشته باشید که هرچه عمل سایش بیشتر باشد، رگه ها مشخص تر و رنگ چوب استخوانی تر خواهد شد. در صورتی که مایل باشیم می توانیم به سطح چوب سوخته رنگ روغن سورمه ای – سبز یشمی – طوسی – مشکی و یا آلبالویی زده و بلافاصله آن را پاک کنیم و در نهایت پس از خشک شدن رنگ، آن را کیلر بزنیم.

ب : روش دوم

در این روش از کار، چوب را عمیق تر از روش قبل سوزانده و پس از سرد شدن به وسیله برس سیمی همانند آنچه که در روش الف گفته شد، ساییده و فقط با لاک الکل پوشانندگی لازم را به سطح کار می دهیم.

روش های دیگر رنگ آمیزی چوب

۱. چوب را کیلر زده و پس از خشک شدن، رنگ روغن های دلخواه را به سطح چوب کشیده و بلافاصله پاک می کنیم.

۲. به سطح چوب، پارافین جامد یا شمع می مالیم. سپس رنگ روغن دلخواه را به تمام سطح کار کشیده و رنگ آمیزی می کنیم. پس از آنکه کار خشک شد، به وسیله دستمال، سطح کار را پاک می کنیم که در واقع استفاده از شمع یا پارافین برای ایجاد نقوش و حرکات مختلف بر سطح چوب است و در برخی موارد بنابر آنچه هدف ماست مورد استفاده قرار می گیرد.

۳. چوب خام را با برس سیمی ساییده تا بدین وسیله شیارهای عمیق در آن ایجاد شود. پس از پاک نمودن و تیمز کردن سطح چوب، با رنگ روغن سطح کار را رنگ زده و بلافاصله آن را پاک می کنیم.

۴. رنگ های نفوذ کرده در شیارها، حرکات و نقوش زیبایی را ایجاد می کند.

نقاشی روی سقف...
ما را در سایت نقاشی روی سقف دنبال می کنید

برچسب : ساختمان, نویسنده : painting20 بازدید : 158 تاريخ : جمعه 10 آذر 1396 ساعت: 14:06